Sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Przepis na : obiad

Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 awokado 40g rukoli 50g świeżego szpinaku 4 jajka 10 pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Sos: 4 łyżki śmietany 18% 4 łyżki majonezu 1 łyżka soku z limonki sól pieprz Wykonanie: 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, a szpinak, rukolę umyć i osu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, tuńczyk, awokado, szpinak, śniadania, sałatka, rukola, kolacja, dania obiadowe, majonez, ryba, przekąski, ryby, przystawki, obiad, sałatki, przekąska, pomysł na obiad, drugie danie, sałatka z tuńczykiem, awokado sałatka, sałatka do obiadu, sałatka do pracy, salatka z jajkiem, sałatka z rukolą, sałatka z majonezem, sałatki do pracy

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.