Grillowana pierś z kurczaka

Grillowana pierś z kurczaka

Grillowana pierś z kurczaka

Przepis na : obiad

Sprawdzony przepis na grillowana pierś z kurczaka bez skóry i kości. Czym przyprawić i w czym zamarynować pierś kurczaka na grilla, aby była soczysta, a nie wysuszona? Dość często proste dania są najtrudniejsze w przygotowaniu, a grillowany filet jest tego doskonałym przykładem. To mięso pyszne, ale niezwykle chude, co sprawia, że czasami po zgrillowaniu okazuje się suche i nieciekawe w smaku. Pierwszym krokiem w tym prostym przepisie jest przygotowanie aromatycznej marynaty, a nasza dzisiejsza marynata do pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.