Łosoś marynowany – gravlax Gravlax – łosoś w najwykwintniejszym wydaniu Dzisiaj przepis nie wymagający dużego poświęcenia, jednak wymagający trochę czasu. Mowa mianowicie o marynowanym łososiu surowym, który obtoczony przyprawami i odstawiony nabiera smaku i kruszeje stając się niebywałym przysmakiem. Przepis wymaga ok. 2 – 3 dni leżakowania, więc jeśli chcecie go zrobić na jakąś specjalną okazję, to trzeba zamarynować go z wyprzedzeniem. Łosoś w takiej postaci nada się świetnie nie tylko na różneg... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!