majonez - 14247 przepisów (strona:594/950)

Sałatka Cezar z kurczakiem 209

czosnku Przyprawy do kurczaka: ulubione suszone zioła (u mnie po pół łyżeczki suszonej bazylii, oregano, majeranku, tymianku i cząbru) łyżeczka czosnku granulowanego łyżka oliwy/oleju pieprz sól Sos: 5 łyżek majonezu 1 łyżeczka musztardy (u mnie miodowej) 1 łyżeczka sosu sojowego 1 mały posiekany ząbek czosnku 3-4 fileciki anchois (opcjonalnie) pieprz Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek. Dzielimy

PatiGotuje
Pikantna surówka z kapusty / Spicy Coleslaw 395

pokrojonej w cienkie plasterki 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w cienkie plasterki Składniki na dressing: 1/2 łyżki mielonej papryczki chilli sok z 1 cytryny 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1/2 szklanki majonezu sól, pieprz i cukier puder do smaku Przygotowanie: Wymieszaj składniki surówki w dużej misce. W mniejszej misce wymieszaj składniki dressingu i dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Przełóż dressing

karmelowy
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką 259

grilla. Jedną z naszych ulubionych sałatek była i cały czas jest sałatka ziemniaczana – idealnie pasuje do potraw z rusztu. Jednak jest ona dość ciężka ze względu na zawartość majonezu. Postanowiliśmy zatem przygotować wersję znacznie lżejszą, bogatszą w składniki. Sałatka zatem będzie lekka i bardzo orzeźwiająca, jej smak urozmaici dodana świeża bazylia. Tylko pamiętajcie to jeden z ważniejszych jej składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka sałatka z makaronem, papryką i szynką 347

papryką. Do tego bardzo szybka  do zrobienia, zajmie tylko tyle czasu co ugotowanie makaronu. Do sałatki dodałam jogurt  naturalny, by była lekka, ale śmiało możecie dodać majonez, też będzie pysznie, polecam. Składniki: 250 g makaronu 250g szynki 1/3 główki sałaty lodowej 1 ogórek zielony 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona cebula jogurt naturalny

magiczna kuchnia Kasi
Krążki cukiniowe z sosem jogurtowo-majonezowym 133

dość spora, więc wymagała wycięcia pestek, powstały więc krążki cukiniowe   Składniki: 1 cukinia 1 jajko 4 łyżki bułko tartej sól pieprz olej do smażenia   Sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek rozmiażdżonego czosnku sól pieprz Sos- mieszam wszystkie składniki.   Cukinię myję, kroję w plastry, wycinam środek z pestkami – można zrobić to szklaneczką jeśli

MojaQchnia.pl
Schab gotowany idealny na kanapki 852

środku. Na folii jeśli zostały przyprawy to zdjąć je i dodać do garnka z wodą. Gotowanie schabu – Wlać tyle wody do garnka, żeby schab był przykry. Dodać musztardę, majonez, ząbki czosnku bez obierania, grzybki suszone, ziele angielskie, listki laurowe, śliwki wędzone lub suszone. Zagotować i doprawić solą, musi być dobrze doprawione. Jak już się zagotuje włożyć schab z wszystkimi

Kuchnia Pokoleń
Pasta z makreli z chrzanem 242

kanapki! Kremowa i lekko ostra:) Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 180 g wędzonej makreli 2 – 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Makrelę oczyścić z ości i przełożyć do miseczki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać całość. Krok po kroku: 1. Oczyścić makrelę 2. Połączyć

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem 5291

jajkiem Składniki: 1 mała sałata rzymska lub połowa dużej 1 mały brokuł 4 jajka połowa puszki kukurydzy szklanka pestek (płatki migdałów, pestki słonecznika, pestki dyni) Sos: 6 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki sosu sojowego łyżeczka granulowanego czosnku pieprz sól Brokuła dzielimy na małe różyczki i krótko gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy

PatiGotuje
Sałatka z kalafiora 702

Głównymi składnikami tej smacznej sałatki są kalafior i kukurydza. Jeśli dodatkowo dodamy jeszcze troszkę kopru to zyskamy na zapachu. Potem tylko sól i majonez i gotowe. Naprawdę polecam bo jest smaczna, a surowy kalafior nie spowoduje "rewolucji" w brzuchu. ☺ Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pasta z twarogu z ogórkiem kiszonym 287

wyczarować taką pastę nie potrzebujemy wiele, wystarczy twaróg, ogórki i dużo pietruszki.  Składniki: 200 g twarogu 2-3 ogórki kiszone 1/2 małej cebuli 1/2 pęczku pietruszki jogurt naturalny/ majonez sól, pieprz Wykonanie: Twaróg wrzucić do miski, rozgnieść widelcem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do twarogu. Cebulę pokroi w małą kostkę, pietruszkę poszatkować, dodać do miski, wymieszać

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka grillowa z papryką 399

Ilość porcji: 4 Składniki: ½ główki kapusty pekińskiej 1 duża papryka czerwona lub 3 połówki różnokolorowych papryk 1 cebula czerwona 1 pomidor ½ pęczka szczypiorku Sos: 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy szczypta pieprzu Przygotowanie: Posiekać kapustę i cebulę. Paprykę oraz pomidora pokroić w małą kostkę. Wymieszać wyżej wymienione składniki na sos. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta jajeczna 221

chleb. Szybka w wykonaniu i bardzo prosta. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupinek. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski. Dodać posiekaną natkę pietruszki, chrzan, majonez. Wymieszać i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Wstawić do lodówki, żeby smaki ze sobą się połączyły i pasta ostygła. Pyszna pasta, polecam

Kuchnia Pokoleń
JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI 222

innych potraw. Jajka na twardo stają się dużo bardziej ekscytujące, gdy połączymy je z czymś aromatycznym. JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI doskonale łączą w sobie delikatny smak majonezu, ostrzejszych kiełków i przyjemnego koperku. Artykuł JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sos tatarski do jajek na twardo. 195

Składniki : 1 szklanka dobrego majonezu 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę 2 łyżki posiekanej cebuli czerwonej 5 łyżek pokrojonych grzybów marynowanych 1 łyżka pokrojonej marynowanej czerwonej papryki 2 łyżki pokrojonych w małą kostkę ogórków konserwowych 3 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku sól  pieprz czarny mielony Sposób wykonania :   W szystkie składniki daj do miski lub rondla , dopraw

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka Żydowska 2917

szczególnie polecam do karkówki z grilla ;) Sałatka Żydowska – Składniki: 5-6 średnich ziemniaków (ok. 800g) 4 jajka 1 duża cebula (ok. 150g) sól i pieprz do smaku majonez wedle uznania (u mnie 6-7 czubatych łyżek = 300g) szczypiorek (opcjonalnie) Sałatka […] The post Sałatka Żydowska appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania