Musztarda i majonez w jednej stały lodówce… 162przystawek, stosuje się je również z powodzeniem jako dodatek do wielu dań. Także jako przyprawa. Warto wiedzieć, że czasem możemy dać im zagrać pierwsze skrzypce. Artykuł Musztarda i majonez w jednej stały lodówce… pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE
Ciasto francuskie z boczkiem 8177ciasta francuskiego boczek w cienkich plastrach ser żółty w plastrach 1 jajko oregano chilli (opcjonalnie) Składniki na sos czosnkowy : (proporcje) 2 ząbki czosnku\ 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie : Zobacz film ... Cytat mojego syna: ..."tato będziemy mieli 100 like'ów"... o nic wiecej bym nie prosił dla mojego syna
Mechanik w kuchni
Szybka sałatka kalafiorowa babci Basi 261Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Polecam szybką sałatkę kalafiorową . Składniki : 1 kalafior świeży lub paczka mrożonego, 25 dag szynki konserwowej, 4 jajka gotowane, 1 por, puszka groszku , majonez, sól, pieprz, Sposób przygotowania : Kalafior ugotować na pół miękko, szynkę pokroić w paski, jajka w dużą kostkę. Pokrojoną w piórka porę parzę wrzątkiem i przelewam zimną wodą
Pysznosci Babci Basi
Pulpeciki rybne z sosem babci Basi 205kleiły się do dłoni ) Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju ( ja dodałam jeszcze masła klarowanego ) na złoty kolor. Sos do pulpecików : 1 kubek jogurtu naturalnego, 3 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, szczypiorek lub pietruszka, koperek, przyprawy, sól,pieprz, przyprawa do ryb , Wszystkie składniki połączyć na gładki sos i polać pulpeciki
Pysznosci Babci Basi
Sos do pulpecików rybnych babci Basi 198NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Sos do pulpecików rybnych : 1 kubek jogurtu naturalnego, 3 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, szczypiorek lub pietruszka, koperek, przyprawy, sól,pieprz, przyprawa do ryb , Wszystkie składniki połączyć na gładki sos i polać pulpeciki
Pysznosci Babci Basi
Jajka faszerowane oliwkami babci Basi 247blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Jajko – symbol rodzącego się życia i obfitości . Składniki : 4 jajka na twardo, 2 łyżki posiekanych oliwek konserwowych z papryką 1 łyżka majonezu, pieprz świeżo zmielony, do dekoracji wg uznania : sałata, rzodkiewka ,pomidorek, ogórek
Pysznosci Babci Basi
Jajka faszerowane serem babci Basi 220moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Jajko – symbol rodzącego się życia i obfitości . Składniki : 4 jajka na twardo, 2 łyżki startego sera żółtego 1 łyżka majonezu, trochę chrzanu. pieprz świeżo zmielony, szczypiorek lub koperek, do dekoracji wg uznania : sałata, rzodkiewka ,pomidorek, ogórek
Pysznosci Babci Basi
Jajka faszerowane łososiem babci Basi 207NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 4 jajka na twardo, 2 łyżki wędzonego łososia, 1 łyżka majonezu, pieprz świeżo zmielony, do dekoracji wg uznania : sałata, rzodkiewka ,pomidorek, ogórek
Pysznosci Babci Basi
Kwiat z jajek i sałatki owocowo – warzywnej dla dzieci babci Basi 231kwiat : 2 jajka gotowane, kawałek ogórka zielonego . rzodkiewka, Natka pietruszki lub koperek zielony, rzeżucha, Składniki na środek kwiatka (surówka ): 1 jabłko, 1 marchew, 1 ugotowany buraczek, sól, pieprz, majonez, Ponadto : rzeżucha , albo kapusta pekińska , na trawkę . Przygotowanie kwiatka : Jajka kroimy na kawałki, ogórka ze skórką skośnie ( jako listki ), Wszystko układamy w formie kwiata . Smacznego
Pysznosci Babci Basi
Niemiecka sałatka ziemniaczana 772rozgotowały. Następnie odstawiamy je do ostygnięcia i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie pół piórka. Ogórka kiszonego kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce z majonezem i przyprawiamy do smaku solą pieprzem. Post Niemiecka sałatka ziemniaczana pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BABKA Z MAJONEZEM 295przerwie! Mam dla Was przepis na łatwą i błyskawiczną w przygotowaniu babkę majonezową. Ciasto jest niezmiernie delikatne i puszyste. Co ważne, babka zawsze mi wychodzi i nie ma posmaku majonezu. Pozdrawiam! Ewa :) CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandry
Vitello tonnato - cielęcina w sosie tuńczykowym 264Składniki na mięso: 800 g udźca cielęcego 2 łyżki oleju 1/2 szklanki wody sól, świeżo mielony pieprz Składniki na sos: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 szklanki majonezu 4 łyżki kaparów z zalewy 6 filetów anchois 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny świeżo mielony pieprz Dodatkowo: natka pietruszki kapary pieczywo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary Art