Fajitas z kurczakiem, pomysł na super kolację 186miseczki wrzucić miąższ z awokado, ząbki czosnku, posiekane chilli, sok z cytryny, sól, pieprz. Zmiksować blenderem, posmakować i doprawić według uznania. Sos majonezowo-ketchupowy – taką samą ilość majonezu i ketchupu wymieszać w miseczce. Mięso – piersi kurze pokroić w paski, doprawić solą, przyprawą Fajitas. Patelnię rozgrzać z małą ilością oleju, dodać przyprawione piersi kurze i smażyć, aż nabiorą złotego
Kuchnia Pokoleń
Schabowy drobiowy 218Szybko i smacznie. pierś z kurczaka jajka majonez bułka tarta sól, pieprz zioła Małgorzaty Skworcu Pierś pokroić w plastry, lekko rozbić.Jajka roztrzepać z przyprawmami i odrobiną majonezu.Plastry maczać w jajkach, następnie w bułce tartej i smażyć z każdej strony
Moje domowe kucharzenie
Hamburger czarny charakter 262czerwonej papryki, pomidora, czerwonej cebuli i czerwonego sera (dostaniesz go w większych marketach bez problemu). Kotlet do hamburgera powstał z chudej szynki wieprzowej. Zrobiłam też prosty sos na bazie majonezu i jogurtu naturalnego, ze świeżym czosnkiem i ogórkiem konserwowym. :) Jeśli na oba te składniki chcecie przepisy - dajcie znać w komentarzach, bardzo chętnie je Wam podam. :) Całość stworzyła wyborną kompozycję smakowo
Garniec Magalie
TON BALIKLI SALATA, czyli sałatka z tuńczykiem 184Można używać jako sałatkę lub do kanapek. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 puszka tuńczyka 1 szklanka groszku konserwowego 1 szklanka kukurydzy konserwowej 5 ogórków kiszonych 4 łyżki majonezu sól pieprz czarny Przygotowanie Pokroić w kostkę ogórki i wymieszać wszystkie składniki. Artykuł TON BALIKLI SALATA, czyli sałatka z tuńczykiem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisy
Pasta ze wyndzōnym pstrōngym (Pasta z wędzonym pstrągiem) 216trocha wiynkszy kōnsek 9 , to tyż mogecie 10 dać) 3 uwarzōne jajca 1 avokado (bez skōry i pestki) 2 małe kiszōne łogōrki 11 pó 12 małyj cebuli 2 łeżki majonezu sōl i pieprz Wszyske te składniki- yno pamiyntejcie, żeby łobrać te jajca, no chyba, że chcecie całoł pasta wyciepnōńć kurōm – mogecie wciepnōńć 13 do blyndera abo do jaki maszyny
Chop w kuchni
Chlebki pita z sałatką gyros 335wody 1 łyżeczka soli łyżeczka cukru Sałatka: pół niewielkiej kapusty pekińskiej pojedyncza pierś z kurczaka pomidor kilka rzodkiewek garść oliwek przyprawa kebab-gyros sól, pieprz łyżka ketchupu 2 łyżki majonezu Przygotowanie Drożdże rozpuszczamy z cukrem i łyżką mąki w 1/4 ciepłej wody i zostawiamy na 10 min. Do mąki dodajemy sól, rozczyn z drożdży oraz pozostałą ciepłą wodę. Zagniatamy ciasto
e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z kapustą pekińską i mozzarellą 438kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora i mozzarelli. Składniki: mała kapusta pekińska duża kulka sera mozzarella albo opakowanie małych puszka kukurydzy długi ogórek 2 pomidory ząbek czosnku sól, pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, ugniatamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie z kapusty odciskamy wodę, która powstanie. Ogórka kroimy w półplasterki, pomidora w kostkę
e-PrzepisyKulinarne
Karnawałowe koreczki 173Składniki: 4 tortille 100 g serka śmietankowego 4 duże plastry szynki babuni garść świeżych liści szpinaku Składniki na sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 1/2 łyżki miodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Składniki na sos mieszamy ze sobą. Na desce układamy pierwszą tortillę, smarujemy 1/4 śmietankowego serka. Kładziemy plaster szynki babuni, smarujemy 1/4 przygotowanego sosu
My Culinary Art
Karkówka pieczona w sosie 244smaczną, soczystą i miękką karkówkę w sosie pomidorowo-majonezowym na obiad. Składniki: ok.1 kg karkówki 2 duże cebule kilka pieczarek Sos: 4 łyżki ketchupu (dałam ostry) 2 łyżki majonezu łyżka octu balsamicznego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego oregano pieprz cayenne, pieprz ziołowy, pieprz czarny sól papryka wędzona Przygotowanie Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry ok.4 cm. Przyprawiamy solą , pieprzem
e-PrzepisyKulinarne
Sałatka kalafiorowo- brokułowa 264Majonez Kielecki (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document
Kuchnia Danusi
Niespodzianka i Zagadka 174Dziś od firmy WSP Społem- MAJONEZ KIELECKI otrzymałam niespodziankę, otwieram i totalne zaskoczenie, gdyż nie spodziewałam się jej w ogóle, ale powiem Wam takie niespodzianki sprawiają że buzia śmieje się od ucha do ucha. Razem z upominkiem dostałam niezłe zadanie-mam odgadnąć jaką nowość planuje wprowadzić na rynek WSP Społem …i bądź tu mądra
Wanilia i Kardamon
Sos tatarski z kaparami 283różnego rodzaju mięsami i daniami z grilla, którym nadaje oryginalnego smaku. Pasuje również do jajek, ryb lub kanapek. Polecam Składniki: 100 g korniszonów 30 g kaparów 5 łyżek majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta cukru sól pieprz Przygotowanie: Korniszony i kapary drobniutko siekamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy resztę
Oryginalny smak
Sałatka z tuńczyka 197różne) – 1 puszka kukurydzy – 1 dojrzałe awokado – ok 10 oliwek (zielone jeśli lubicie bardziej wyrazisty smak, jeśli wolicie łagodniejsze klimaty – czarne) – 2-3 łyżki majonezu – opcjonalnie sól i pieprz (choć ja osobiście wolę tę lekką słodkość z kukurydzy i delikatną cierpkość tuńczyka bez dodatków, zwłaszcza, że oliwki nadają już słoności) Wykonanie: Tuńczyka i kukurydzę
Pociąg Do Kuchni
Hamburgery z grilla 277zawiera gluten Czas przygotowania: 10 minut + czas na grillowanie Ilość porcji: 6 Składniki: 500g mięsa mielonego 6 bułek z sezamem 6 plasterków żółtego sera Pomidor ½ ogórka Ulubiony sos: ketchup, majonez Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Mięso mielone umieszczamy w misce i doprawiamy obficie solą i pieprzem. Formujemy z niego 6 hamburgerów. Umieszczamy w wypukłej kratce do grillowa
Kolizje Smaków
Schab zapiekany z dodatkami 545Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio przygotowałam na obiad pyszny schab pieczony z dodatkiem pieczarek, cebulki i żółtego sera. Mięso dodatkowo posmarowałam majonezem wymieszanym z ketchupem, dzięki czemu wyszło kruche, delikatne i bardzo pyszne. Idealne na obiad jeśli mamy zamiar wykorzystać mięso ze schabu, a do głowy przychodzi pomysł tylko ze schabowym
Marta Gotuje