Surówka z młodej kapusty gości teraz często na moim stole. Jest akurat teraz sezon na to warzywo, a wiadomo, że z młodej surówka jest najsmaczniejsza. Pasuje niemal do każdego dania, jest tania, i bardzo smaczna. Polecam w wersji a'la Coleslaw. Składniki: 1 młoda kapusta 1 duża marchewka 1/2 pęczka szczypiorku kilka gałązek koperku Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka octu spirytusowego 2 płaskie łyżeczki cukru pudru sól i pieprz do smaku Sposób prz... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.