Pieczone pierożki z farszem z kaczki

Pieczone pierożki z farszem z kaczki

Pieczone pierożki z farszem z kaczki

Pyszne, sycące pierogi przygotowane z kruchego, półfrancuskiego ciasta. Wypełnione farszem z pieczonej kaczki doskonale komponują się z żurawinowym dipem. Zaletą tych pierożków jest to, że można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna przekąska np. podczas oglądania meczu. Składniki na ciasto (50 szt pierożków): 200 g masła 500 g mąki pół łyżeczki soli 3 jajka 150 ml śmietany 18% Składniki na farsz: 350 g mięsa z pieczonych udek kaczych (koniecznie razem ze skórą) 1 cebula 1 łyżka majeranku 1 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

kierunekuchniakierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, dipy, pierogi przepis, pierogi, kaczki, mięso, udka , pieczone udka, przekąska, majonez, mielone, dania mięsne, przekąski, mięsa pieczone, jajka z farszem, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, przekąski na ciepło, ciasto na zimno, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Kierunekuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.