PULPECIKI (z mięsa z rosołu) Jest to danie, pomyślane, jako dietetyczne dla osób, które mają dietę wątrobową. Oczywiście może jeść każdy, bo są pyszne, delikatne… SKŁADNIKI: Mięsko z rosołu (kurczaka z porcji cielęciny b/k, kawałek pręgi wołowej), mąka ziemniaczana, białe warzywa z rosołu, sól, „Posypka warzywna”, bulion WYKONANIE: mięso i warzywa zmielić + sól + w zależności o ilości mięsa (na 25 dag mięsa 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej) + przyprawy – wymieszać – formować kulki w... czytaj dalej...
Utworzyłam stronę, na której będziemy sobie przypominać nasze dawne dobre przepisy, pokazywać jak modyfikować te przepisy do indywidualnych potrzeb, publikować ciekawe przepisy, które uwzględniają typowość kuchni polskiej, tradycyjne polskie odżywianie, nie używają wysoko - przetworzonych produktów, przypraw (typu vegety, maggi, sosy chińskie, sojowe, sosy słodkie, syropy gotowe np. klonowy, słodziki, wszelka chemia, kostki., zupki chińskie, gotowe zupki, serki - topione, gotowe masy makowe, kajmakowe, kawy cappucino, serki topione itp. o ile ich skład zawiera sztuczne składniki, ..itd.), stosują się na ile to możliwe do polskiej sezonowości, jeśli chodzi o produkty.