Surówka z młodej kapusty, kto jej nie zna? Lepiej zjeść ją na surowo, bo tak dostarczy najwięcej witaminy C, bo młoda kapusta ma jej dużo więcej niż dojrzała, biała główka. Surówka z kapusty to przykład czystej ekonomii w kuchni, bo tanio, super zdrowo i smacznie. Idealny dodatek do codziennego obiadu. Do przygotowania surówki użyłam Spitzkohl. Zapraszam na lekkostrawną wersję, bo tradycyjny dodatek cebuli zastąpiłam porem. Dodatkowo oczywiście starta marchewka i dodatek jabłka. Liście młodej kapusty są miękkie... czytaj dalej...
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...