Chleb na zakwasie z mielonym lnem
Chleb na zakwasie z mielonym lnem
Są różne szkoły "prowadzenia" zakwasu. Ja od początku od kiedy kupiłam zakwas (na allegro zresztą) dokarmiam go tą samą metodą - co ok 24 dosypuje do niego mąkę, wlewam wodę i mieszam - zakwas ma mieć mniej więcej wygdląd i konsystencję majonezu. Gdy wiem, że będę piekła chleb dokarmiam zakwas i czekam około 3 godzin (wszystko zależy od temperatury otoczenia) gdy zakwas pięknie bąbelkuje i jest "wzburzony" oznacza to, że jest gotowy do pieczenia.Istnieje mnóstwo przepisów na chleb na zakwasie, różnią się one... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z butelką mleczka w tle
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
mycha_1018
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, chleb, chleb na zakwasie, ciasto, majonez, pieczywo, chleb mieszany, pieczeń z mielonego
Inne przepisy z Z butelką mleczka w tle
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję