Banalnie proste i zaskakująco smaczne nuggetsy z selera. Soczyste i mięciutkie w środku, z chrupiącą panierką na zewnątrz. Dobrze trzymają formę, a ich przygotowanie nie sprawi kłopotów nawet osobom, które z gotowaniem nie mają wiele wspólnego. Zaczynamy od ugotowania plastrów selera, które następnie doprawiamy do smaku i panierujemy jak tradycyjnego schabowego - w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano i podajemy z sosem koperkowo-czosnkowym oraz opcjonalnie także ziemniaczanym puree.... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...