Prosta i szybka pasta z tuńczyka i jajek, z dodatkiem soku z cytryny i sera żółtego. Najlepiej smakuje na kanapkach z ogórkiem kiszonym :) Pastę przygotowuję w Thermomixie, ale możecie zrobić ją bez użycia sprzętu. Wystarczy drobno posiekać składniki i dokładnie ze sobą wymieszać. 0/5 czerwonej cebuli puszka dobrej jakości tuńczyka w kawałkach sok z połowy cytryny 2 ugotowane na twardo jajka łyżka majonezu łyżeczka musztardy dijon ok. 30 g sera żółtego (2 plasterki) sól i pieprz do smaku szczypiorek i natka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...