Bataty pieczone

Bataty pieczone

Bataty pieczone

Przepis na : obiad

Bataty to słodkie ziemniaki, które są źródłem wielu minerałów potrzebnych dla naszego organizmu (wapń, potas, sód, magnez, żelazo) oraz witamin (A, B6, C, E). Do Europy przywiózł je Krzysztof Kolumb z Ameryki Środkowej, a obecnie głównymi producentami są Chiny, Nigeria, Uganda, Indonezja, Wietnam, Indie, Japonia. Bataty w zależności od odmiany mogą mieć biały, różowy lub fioletowy miąższ. Bataty wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do mięs, ryb, są jedzone z różnymi dipami na bazie jogurtu, a nawet przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Autor

Kuchcik gotujeKuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frytki, ryby, ziemniaki, dipy, majonez, ryba, sosy, deser, desery, ciasto, bez pieczenia, dodatki do mięs, dania obiadowe, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto z bezami, ryba w ciescie, szybkie ciasto, szybki deser, tanie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto tanie bez pieczenia, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, drugie danie

Inne przepisy z Kuchcik gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.