WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 4 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-10 Składniki: 180 g jogurtu naturalnego, 3 czubate łyżeczki majonezu, sól, pieprz, szczypta cukru, 3 ząbki czosnku, po 1/3 pęczka koperku i natki pietruszki. Przygotowanie: Koperek i natkę drobno siekam, czosnek przeciskam przez praskę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszam. Sos doprawiam do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru (dla zaostrzenia smaku czosnku). czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...