Paski drobiowe w kokosowej tempurze

Paski drobiowe w kokosowej tempurze

Paski drobiowe w kokosowej tempurze

Tempura   天ぷら  jest potrawą kuchni japońskiej, ale jej korzenie sięgają Portugalii. Do przygotowania używamy owoców morza, warzyw, grzybów… i nie tylko. Paski drobiowe w kokosowej tempurze, to danie na obiad, kolację lub jako przystawka.     Składniki: - 2 piersi drobiowe (ok. 600g)Marynata do mięsa:- olej sezamowy- sos sojowy- sok z cytryny- sól wędzona- pieprz syczuańskiSkładniki na ciasto:- 2/3 szklanki mąki tortowej- ½ szklanki mąki kukurydzianej- 1 szklanka startego kokosu- 1 duże jajko- szczypta ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kokosowe, sosy, drobiowe, ciasto, marynaty, orzechy, ciekawe przepisy, sos sojowy, cytryna, sok, jajko, pasta, pierś, piersi, curry, pasty, kurczak, przystawki, sos do ryżu, grzyby, por , warzywa, owoce morza, majonez, mięso, ryż, zupa grzybowa, kolacja, surówka, obiad

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.