Ta karkówka jest wspomnieniem z poprzednich wakacji. Wspomnieniem z Gór Sowich. Wspomnieniem niesamowitego przejedzenia... ;) Tutaj muszę się przyznać, że właściwie jest to moje całkowicie autorskie danie, które próbuje odtworzyć zapamiętany smak. Czy się udało? Aż za bardzo. Moja karkówka jest po prostu lepsza. Cóż zrobić? ;) Mówiąc serio - naprawdę jest lepsza. Mięso jest niesamowicie delikatne i po prostu rozpływa się w ustach. Dawno nie byłem tak zadowolony w kuchni. :) Składniki: ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...