Schabowy marynowany

Schabowy marynowany

Schabowy marynowany

Takie schabowe często goszczą w moim domu, zwłaszcza w święta..wystarczy wyjąć zamarynowane kotleciki i usmażyć i gotowe...nie trzeba bawić się w panierowanie itd..można je przyrządzić kilka dni wcześniej, trzymać w lodówce i w razie potrzeby usmażyć. 1,20 kg schabu  sól i pieprz olej do smażenia  Marynata:3 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka płaska musztardy  Develey2 łyżki majonezu wiejskiego Develeylubczyk suszonyvegeta5 łyżek olejuSchab pokroić na o... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.