Pierożki z patelni

Pierożki z patelni

Pierożki z patelni

Składniki: 2 szklanki mąki, 4 łyżki masła, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, łyżeczka kurkumy, kilka łyżek ciepłej wody, 2 duże ziemniaki, pół puszki groszku konserwowego, 3 ząbki czosnku, łyżka przyprawy garam masala, tłuszcz do smażenia. Sos „Tysiąca wysp” 3 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżka soku z cytryny, łyżka soku z pomarańczy, sól, szczypta pieprzu cayenne; Sos majonezowy 3 łyżki śmietany, 3 łyżki musztardy sarepskiej, 2 ząbki czosnku, sok z połowy cytryny, łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Autor

Pobitegarybarbary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, sosy, pierogi, ciasto, sok, pomarańcze, cytryna, ziemniaki, groszek, ziemniak, majonez, curry, przystawki, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z Pobite gary Barbary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję