Sos chrzanowy z rzeżuchą

Sos chrzanowy z rzeżuchą

Sos chrzanowy z rzeżuchą

Sos chrzanowy na Wielkanocny stół z dodatkiem ogórka kiszonego, jogurtu greckiego i pysznej zielonej rzeżuchy, bo jak wiadomo jajko wymaga okraszenia.  Składniki: - korzeń chrzanu ok. 10 cm, zastępczo chrzan gotowy ze słoiczka ok. 2-3 łyżeczek - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurtu greckiego lub innego gęstego jogurtu, jeśli nie liczycie kalorii możecie dodać śmietanę 18 % - 2 ogórki kiszone - 2 łyżeczki musztardy - rzeżucha - pieprz  1. Ogórki drobno kroimy, dobrze wyrośniętą rzeżuchę ścinamy nożyczkami... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.