Sos chrzanowy na Wielkanocny stół z dodatkiem ogórka kiszonego, jogurtu greckiego i pysznej zielonej rzeżuchy, bo jak wiadomo jajko wymaga okraszenia. Składniki: - korzeń chrzanu ok. 10 cm, zastępczo chrzan gotowy ze słoiczka ok. 2-3 łyżeczek - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurtu greckiego lub innego gęstego jogurtu, jeśli nie liczycie kalorii możecie dodać śmietanę 18 % - 2 ogórki kiszone - 2 łyżeczki musztardy - rzeżucha - pieprz 1. Ogórki drobno kroimy, dobrze wyrośniętą rzeżuchę ścinamy nożyczkami... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...