Zapraszam na szybki przepis z wykorzystaniem jajek ugotowanych na twardo. W tym roku dołączy o do mojego świątecznego menu. Dla odmiany przygotowałam go bez majonezu, to będzie taka przeciwwaga do innych przepisów na faszerowane jajka, gdzie z reguły zawsze znajduje się łyżka tego sosu. Jajka z anchois i kaparami Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 16 filecików anchois 16 kaparków sól pieprz roszponka do przybrania Wykonanie: Jajka obieramy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...