Pasztet z jajek z pieczarkami

Pasztet z jajek z pieczarkami

Pasztet z jajek z pieczarkami

Pyszny, lekki, w sam raz na kolację. Do podania zarówno na ciepło, jak i zimno ;-) Składniki -12 jajek -300 g pieczarek -1 duża cebula -4 łyżki startego żółtego sera -1 pęczek posiekanego szczypiorku -3/4 szkl. bułki tartej -4 łyżki gęstej śmietany -olej do smażenia -1-2 łyżki majonezu -sól -pieprz Przygotowanie 10 jajek ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć na oleju. Ugotowane jajka pokroić i połączyć z cebulą i pieczarkami. Wbić 2 ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.