Przepis na : obiad
Niespecjalnie przepadam za tym sosem na co dzień... Ale trzeba przyznać, że jako dodatek do grilla stanowi świetne orzeźwienie i urozmaicenie. Składniki: ok 350 g bardzo gęstego jogurtu - duży kubek lub trochę więcej 1 średni ogórek świeży pęczek koperku sok z 1/2 sporej cytryny 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz Jogurt przełożyć do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i sok z cytryny. Dorzucić posiekany koperek i ogórka startego na jarzynówce. Wymieszać całość i doprawić solą i pieprzem. Tzatziki najle... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)