Złocisty kurczak

Złocisty kurczak

Złocisty kurczak

Za nim przejdę do przepisu, przedstawię kilka ważnych informacji. Wybierając mięso  do pieczenia lub smażenia wybierajmy drób młody. Starsze mięso przeznacza się zazwyczaj do gotowania. Jeżeli kupujemy drób mrożony pamiętajmy, aby rozmrażać go powoli, najlepiej pozostawić na noc na dolnej półce w lodówce. Zbyt szybko rozmrażane mięso traci soczystość  i wiele cennych składników. Potrawy z niego są suche i mniej smaczne. Przed przygotowaniem drób należy myć krótko w zimnej wodzie. Pamiętajmy, aby przed ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

kulinarne przemysleniakulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, sosy, tarta, buraczki, kurczak z czosnkiem, papryka, piersi, pierś, kapusta pekińska, bułki, udka , surówka, majonez, curry, ziemniaki, skrzydełka, kapustą, mięsa pieczone, kurczak w marynacie, sos do kurczaka, surówka z kapusty, kurczak pieczony, kurczak curry, kurczak z papryką , udka z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pieczone udka, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Kulinarne przemyslenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.