Belgijskie frytki

Belgijskie frytki

Belgijskie frytki

Składniki: -ziemniaki -cukier -olej Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kształt dosyć grubych frytek. Następnie płuczemy frytki na sitku, a następnie moczymy je przez pół godziny w zimnej wodzie z dodatkiem cukru (ok. łyżka ma dużą porcję frytek). Odsączamy za pomocą papierowych ręczników i wrzucamy małymi porcjami na rozgrzany olej (160 C). Smażymy do momentu aż frytki wypłyną na powierzchnie. Wyciągamy frytki, odsączamy z tłuszczu i zostawiamy  na około 20 minut. Ponownie wrzucamy je na j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tanie przepisy studenckie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję