Zupa soczewicowa

Zupa soczewicowa

Zupa soczewicowa

Składniki: - 4 podudzia z kurczaka - 250 g czerwonej soczewicy - 2 duże ziemniaki - 2 średnie marchewki - kawałek selera - 1 pietruszka - 1 duża cebula - 200 g fasolki szparagowej - 2 kostki rosołowe - przyprawy (ziele angielskie, liście laurowe, pieprz) Przygotowanie: Podudzia po umyciu zalewamy zimną wodą tak by były przykryte, dodajemy 3-4 ziela angielskie i tyle samo listków laurowych. Doprowadzamy do wrzenia i wtedy zmniejszamy gaz tak aby wywar gotował się powoli. Wtedy dodajemy obraną z łupiny i opal... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tanie przepisy studenckie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.