Awokado- kolejny owoc, którego powinnam jeść zdecydowanie więcej! Zwłaszcza jak mi ktoś ciśnienie podniesie, bo podobno całkiem nieźle radzi sobie z jego obniżaniem ;) Właściwości leczniczych jest znacznie więcej, ale ten jeden jest dla mnie niezwykle cenny, zwłaszcza że się ostatnimi czasy straszny nerwus ze mnie zrobił 😛 No ale nie o tym tu dziś będziemy się rozpisywać, bo ani to ciekawe, ani ważne. Mając na uwadze zbliżające się święta, postanowiłam przygotować z awokado pastę jajeczną. Na taki wielkanoc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...