Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

piątek, 30 marca 2018

Jajka faszerowane pastą z awokado

Awokado- kolejny owoc, którego powinnam jeść zdecydowanie więcej! Zwłaszcza jak mi ktoś ciśnienie podniesie, bo podobno całkiem nieźle radzi sobie z jego obniżaniem ;) Właściwości leczniczych jest znacznie więcej, ale ten jeden jest dla mnie niezwykle cenny, zwłaszcza że się ostatnimi czasy straszny nerwus ze mnie zrobił 😛
No ale nie o tym tu dziś będziemy się rozpisywać, bo ani to ciekawe, ani ważne.
Mając na uwadze zbliżające się święta, postanowiłam przygotować z awokado pastę jajeczną. Na taki wielkanocny stół w sam raz, bo nie dość, że smaczne, to jeszcze delikatnie zielone, więc w klimacie wiosny, którą poniekąd już mamy, tylko jakoś zadomowić się nie umie...
Dzięki musztardzie pasta nabiera ostrzejszego wyrazu i nie jest mdła. Można nią śmiało smarować kanapki lub krakersy, na których co raz chętniej podajemy "mini" przystawki ;)


Składniki na 12 sztuk:

6 jajek ugotowanych na twardo
1 dojrzałe awokado (obrane, bez pestki)
1 pełna łyżka majonezu
1 pełna łyżka musztardy
3 łyżki pestek dyni
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Ugotowane na twardo jajka delikatnie przecinamy, wyciągamy żółtka. Rozdrabniamy je widelcem razem z awokado aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy i nadziewamy połówki białek ;)
Jeśli tylko posiadacie, możecie skorzystać z pomocy blendera.


 Atmosfera świąt sprzyja spożywaniu posiłków, które mogą powodować silne wzdęcia. Tylko jedna kapsułka Espumisan MAX w czasie lub po świątecznym posiłku* i znów możesz cieszyć się swobodą kontaktu z najbliższymi. Espumisan Max to wyrób medyczny CE.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.