WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki sałatki: 2 mini sałaty rzymskie, 2 pomidory rzymskie, 2 ogórki małosolne, pęczek koperku, 4 jajka. Składniki sosu: 2 łyżki śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka musztardy (u mnie Dijon), łyżeczka płynnego miodu lub 2 łyżeczki syropu klonowego. Przygotowanie: Sałatę myję i osuszam. Jajka gotuję na twardo, kroję w ósemki. Pomidory przekrawam wzdłuż na ćwiartki i kroję w plasterki. Sałatę siekam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...