Przepis na : śniadanie
Jest to bardzo łatwy a jednocześnie smaczny dodatek śniadaniowy.Do pasy jajecznej można dodać ulubione dodatki takie jak świeże zioła,przyprawy,warzywa i inne.Baza zazwyczaj jest podobna,ale przepis można urozmaicać wg własnych upodobań. Składniki: 4 jaja 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy świeżo zmielony pieprz ( ja dodałam kolorowy) sól świeżo posiekany szczypiorek (można go zastąpić wg uznania np.koperkiem) Sposób przygotowania: Jajka gotujemy w osolonej wodzie i studzimy.Rozgniatamy je ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...