Pożywna i smaczna sałatka z dodatkiem wędzonej makreli, bez dodatku majonezu :) Składniki : - wędzona makrela, - kwaśne, twarde jabłko, - 2 - 3 łodygi selera naciowego, - 2 pomidory rzymskie, - natka pietruszki, - sok z cytryny. Sos : - łyżka octu balsamicznego, - łyżka oleju, - sól, pieprz, - pół ząbka startego czosnku. Wykonanie : Makrelę obrać ze skóry i ości, podzielić na kawałki. Jabłko przekroić na pół i wyciąć gniazdo z nasionami. Pokroić w półplasterki i skropić sokiem z cytryny. Seler obrać i... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...