Jajka z chrzanem i rzeżuchą

Jajka z chrzanem i rzeżuchą

Jajka z chrzanem i rzeżuchą

Jajka faszerowane chrzanem, z dodatkiem rzeżuchy to pomysł na wielkanocną przystawkę. Pyszne, chrzanowe nadzienie idealnie pasuje do jajek, a rzeżucha nadaje im wiosennej świeżości. Czym byłaby Wielkanoc bez jajek? Jajka są jej nieodłącznym elementem. Jednak dla mnie jest nim jeszcze jeden przysmak: to chrzan. W ciągu roku troszkę o nim zapominamy, a w okresie wielkanocnym chrzan wraca do łask. Skoro jesteśmy właśnie w tym przedświątecznym okresie, to właśnie chrzan będzie bohaterem tygodnia w ramach “Kalend... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiszniówka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.