Jajka faszerowane chrzanem, z dodatkiem rzeżuchy to pomysł na wielkanocną przystawkę. Pyszne, chrzanowe nadzienie idealnie pasuje do jajek, a rzeżucha nadaje im wiosennej świeżości. Czym byłaby Wielkanoc bez jajek? Jajka są jej nieodłącznym elementem. Jednak dla mnie jest nim jeszcze jeden przysmak: to chrzan. W ciągu roku troszkę o nim zapominamy, a w okresie wielkanocnym chrzan wraca do łask. Skoro jesteśmy właśnie w tym przedświątecznym okresie, to właśnie chrzan będzie bohaterem tygodnia w ramach “Kalend... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...