Pierogi pieczone z mięsem

Pierogi pieczone z mięsem

Pierogi pieczone z mięsem

Mięso  gotowane pozostało mi z  wywaru mięsnego, który sobie ugotowałam jako bazę do zup i sosów. Wszystko trzeba wykorzystać i nic nie może się zmarnować i postanowiłam zrobić pierogi, ale nie tradycyjne ciasto pierogowe, a drożdżowe i upiec je w piekarniku.  Pierogi podałam z  sosem z rzodkiewką , ale równie dobrze może być każdy inny, który Wam smakuje. Składniki: Ciasto 500 g mąki pszennej 2 jajka + 1 jajko do smarowania pierogów 3/4 szklanki mleka 30 g świeżych drożdży 100 g masła 1 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, sosy, mięso, papryka, placki, kluski, majonez, jogurt, zupa, drożdżowe, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem, mięsa pieczone, jajka z farszem, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, sos do jajek, sos mięsny, ciasto z jogurtem naturalnym

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.