Przepis na : śniadanie
Z tortillą można zrobić bardzo wiele różnych rzeczy. Choć wywodzi się z Meksyku, tak jak np. pita z Grecji i Turcji, to zarówno jedno jak i drugie stało się współcześnie „kontenerem” na przeróżne „wkłady” – warzywne, mięsne i bezmięsne – które często nie mają wiele wspólnego z regionem, z którego wywodzą się te wypieki. Dlatego nic nie stoi na przeszkodzie, żeby z tortilli zrobić coś w rodzaju kanapki, i to takiej raczej na zimno, ze składnikami jak najbardziej europejskiego pochodzenia. Poniżej prezentujemy jeden ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...