Składniki: 1 mały jogurt naturalny (165 g) 2 łyżki majonezu 4 łyżeczki curry 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek zmiażdżonego czosnku sól, ostra papryka w proszku do smaku Sposób wykonania: Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą w miseczce. Doprawiamy do smaku solą i ostrą papryką. Podajemy jako dodatek do domowych frytek. czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...