Schab remuladowy

Schab remuladowy

Schab remuladowy

Przepis na : obiad

Wiecie czym jest remulada? Remulada duńska to gęsty sos na bazie majonezu z dodatkiem warzyw. Wyczuwalny jest smak kapusty, ogórka, cebuli i curry. Można go dodawać do jajek, wędlin, grillowanych warzyw, świetnie smakuje także z nachosami. U mnie remulada posłużyła jako marynata do schabu. Smak zaskakujący. Składniki: schab 1 łyżka masła 2 łyżki remulady duńskiej od FolWark 2 łyżki śmietany sól świeżo zmielony pieprz Plastry schabu smaruję remuladą z obydwu stron, układam w naczyniu żaroodpornym. Dodaję masło.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.