Schab remuladowy

Wiecie czym jest remulada?

Remulada duńska to gęsty sos na bazie majonezu z dodatkiem warzyw. Wyczuwalny jest smak kapusty, ogórka, cebuli i curry. Można go dodawać do jajek, wędlin, grillowanych warzyw, świetnie smakuje także z nachosami.

U mnie remulada posłużyła jako marynata do schabu.

Smak zaskakujący.

Składniki:

schab

1 łyżka masła

2 łyżki remulady duńskiej od FolWark

2 łyżki śmietany

sól

świeżo zmielony pieprz

Plastry schabu smaruję remuladą z obydwu stron, układam w naczyniu żaroodpornym. Dodaję masło. Piekę pod przykryciem w 180 stopniach przez 1,5 godziny.

Po tym czasie wyjmuje schab, z naczynia żaroodpornego przelewam powstały sos do rondelka, dodaję śmietanę i redukuję sos. Doprawiam solą i pieprzem. Podaję z ryżem.

Spróbujcie- jest pyszne.

artykuł sponsorowany

schab romuladowy