Domowe frytki po wiedeńsku
Domowe frytki po wiedeńsku
Od dawna chodziły za mną domowe frytki z piekarnika. Frytki po wiedeńsku to hit mojego miasta od wielu lat. Ale najlepsze i tak są te domowe :) Składniki na 2/3 porcje:0,5 kg ziemniaków150 g żółtego sera5 dużych pieczarek4 łyżki zielonego groszku z puszki4 łyżki kukurydzy z puszkirozmaryn, tymianeksól, pieprzczerwona papryka w proszkuoliwaziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki. Skrapiamy je oliwą i dodajemy zioła oraz sól i pieprz. Pieczemy w piekarniku do 220 stopni ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
frytki, ser, pieczarki, ser żółty, zielony groszek, papryka, ziemniak, mielone, ziemniaki, groszek, tarta, tarta ser, rozmaryn, majonez, sosy, sos czosnkowy, czosnkowy, mielone pieczarki, sos do mielonego , pieczone ziemniaki, pieczarki w sosie, pieczeń z mielonego, ziemniaki zapiekane, zapiekane ziemniaki z tymiankiem
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz