"Risotto" z boczkiem, porem, groszkiem i cukinią

"Risotto" z boczkiem, porem, groszkiem i cukinią

Nie jest to oryginalne risotto, lecz mój pomysł  na danie z ryżemSkładniki: 2 woreczki białego ryżu1 woreczek naturalnego, dzikiego (brązowego) ryżu2 pęta kiełbasy20 dag boczku surowegoPół cukinii wielkości ogórkaPorŚrednia cebulaPuszka zielonego groszkuSzczypior lub natka pietruszkiSól pieprzOlej do smażeniaGotujemy ryż w wrzątku. Na patelni podsmażamy boczek a następnie kiełbasę. Usmażone mięsa odstawiamy na bok. Następnie podsmażamy pokrojoną w kostkę cukinię i pokrojoną w paseczki por, cebulę, zalewa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.