Zając świąteczny ;-)

Zając świąteczny ;-)

Zając świąteczny ;-)

Kochani!  Dziś wyjeżdżam na Święta do rodziców, będzie mnie tu zdecydowanie mniej, dlatego już dziś chciałam życzyć Wam zdrowych, pogodnych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy. Niech te dni będą pełne uśmiechu, życzliwości i rodzinnych spotkań, no i... smacznego jajka! ;-) A powyższego zająca podpatrzyłam na blogu  Cafe Babilon i strasznie mi się spodobał. Do jego wykonania potrzebne Wam będzie jajko, chrzan z żurawiną (różowy) i trochę wyobraźni ;-) Wierzch jajka odcięłam trochę pod skosem, tak żeby jajko ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.