Tradycyjna Fasolka po bretońsku to jedno z moich ukochanych dań. Mogłabym jeść ją codziennie, tak bardzo uwielbiam ten smak 😋 Jej przygotowanie zajmuje jednak trochę czasu
Słodko-Słony Świat IlonyMożemy go uzupełnić Waszą ulubioną kaszą, makaronem lub ziemniakami i będziemy mieli na stole pyszny i sycący jesienny obiad. Roladki z indyka w sosie grzybowym to danie na wskroś grzybowe. W mięsnych roladkach znajdziecie farsz przygotowany na bazie suszonych podgrzybków z dodatkiem cebuli i świeżego szpinaku. Natomiast sos został zrobiony na bazie całych i dorodnych podgrzybków. A ponieważ
Kulinarne przygody Gatitywyjęciu mięsa z piekarnika dajemy mu jeszcze kilka minut „odpocząć”, a potem kroimy w plastry (jeśli się za bardzo pospieszymy, może po pokrojeniu upuścić zbyt wiele soków). To danie atrakcyjne i smakiem i wyglądem, więc na pewno nadaje się na wiele szczególniejszych okazji. Z drugiej strony składniki i sposób przygotowania są dość proste – chociaż warto sensownie zgrać ze sobą(...)pieczarkami. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) polędwica wieprzowa (450g) mały brokuł (350g, bez łodygi i łyka) 250g pieczarek 250g brukselki 1 gruszka kilka rzodkiewek 150ml bulionu mięsnego lub warzywnego masło 1 łyżka oliwy sól czarny pieprz świeżo mielony Instrukcje Brokuła dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do dość dużej ilość osolonego wrzątku. Doprowadzamy ponownie do wrzenia i gotujemy
Kulinarna Pokusawspaniałych włoskich produktów, które w prezencie przywiózł mi mój tao ze swojej podróży po Toskanii. Tak więc w najbliższym czasie na mym stole i na blogu będą gościć dania włoskie. Składniki (wymieszać razem z mięsem): 1 kg mięsa mielonego z indyka 1 łyżka condimento per pasta alla pizzaiola- origano, pomodoro, paprika, sale 1 łyżka condimento(...)Suszone pomidory makaron muszle do faszerowania tarty ser Gran Biragahi Danie zrobiłam w tych dwóch wariantach ponieważ wiem, że moje dziecko będzie miało ochotę na mięsne kuleczki jak i muszelki. jako, że danie jest bardzo proste i szybkie do wykonania mogłam sobie pozwolić na takie dwie formy. jedna i druga smakuje wyśmienicie. Jeżeli chodzi o dostępność produktów
ClauditteMissCookingsoczyste a całość wykańcza pyszny sosik. Do wnętrza roladek możemy włożyć to co akurat mamy: ogórki, cebulę, paprykę, boczek czy nawet kiełbasę. Oczywiście, obowiązkowo środek każdej mięsnej roladki smarujemy musztardą. Tutaj możemy dać swoją ulubioną, ale ja polecam używać w miarę ostrej, bo te doskonale podkreślą smak mięsa. Ponieważ nie mam specjalnych zapinek do roladek, ani nie lubię używać wykałaczek
Mieszam w GarnkuKiseło - kuchnia podkarpacka Kiseło to danie regionalne z Ziemi Rymanowskiej. Pod tą tajemniczą nazwą kryją się małe smażone mięsne kulki, które tradycyjnie podawano polane kwaśnym mlekiem. Od typowych klopsików odróżnia je duża ilość mięty i czosnek dodane do mięsa. Małe kulki nie są też panierowane mąką, czy bułką tartą, jak w przypadku typowych klopsów, czy kotletów. Kiseło to proste(...)danie, które może być ciekawą alternatywa dla typowych potraw z mięsa mielonego. Przepis pochodzi z publikacji „Kulinarne podróżne z Jasiem Wędrowniczkiem”. Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jako 1 czerstwa bułka 2 łyżki świeżej mięty 1 łyżka mąki 2 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia sól i pieprz do smaku do polania 1 l kwaśnego mleka Bułkę moczymy w wodzie
Trzeci talerzPrzepis na danie, które z pewnością posmakuje małym i dużym. Kofty z indyka, które upiekłam w piekarniku i podałam z arcyzdrową komosą ryżową, garścią warzyw z niskim indeksem glikemicznym i miętowym sosem jogurtowym. Idealny obiad dla całej rodziny – pieczone w piekarniku kofty z indyka, biała quinoa ugotowana na sypko z odrobinką soli, jogurt doprawiony miętą i cytryną, dużo sałaty(...)Zioła opłukać i drobno posiekać, dodać do mięsa razem z przyprawami. Wymieszać mięso z przyprawami, ziołami i ostygniętymi cebulą i czosnkiem. Naczynie żaroodporne posmarować drugą łyżeczką oliwy. Z masy mięsnej formować podłużne kotlety nabite na patyczki od szaszłyków. Układać w naczyniu żaroodpornym. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza z piekarnikiem ustawionym na grillowanie od góry, następnie odwrócić
DietologPolecam to danie, bardzo dobre. Proste w wykonaniu, zrobicie bez problemu. Piersi kurze pokroić na większe kawałki. Wrzucić do miski, dodać sól, pieprz, paprykę słodką
Kuchnia PokoleńZakręcona Babeczka Danie robi się szybko, bardzo prosto, wszystko układamy w jednej formie. Filety z kurczaka z fasolką szparagową oraz papryką z dodatkiem serka śmietankowego
Kulinarna ChwilaPotrawka Taco Danie, które przyrządzamy razem z ryżem, szybkie, smaczne, proste do zrobienia Składniki: · 1 filet z kurczaka ·
Kulinarna ChwilaJeżeli robimy dania z drobiu, kupujemy całego kurczaka lub kaczkę, sami porcjujemy mięso, a z korpusu i skrzydełek gotujemy rosół. Po jego ugotowaniu mamy
niecodziennikparySmak Bangkoku Danie jednogarnkowe, delikatne mięso z udek w pysznym sosie z makaronem. Składniki: · 4 udka z kurczaka
Kulinarna ChwilaBardzo pyszne danie zarówno dla dorosłych jak i maluchów. Mój prawie dwuletni wnuczek zajadał się aż mu się uszy trzęsły. Można zrobić bez krewetek. Pałki
Kuchnia PokoleńBardzo dobre danie, polecam. Niestety więcej zdjęć nie zdążyłam zrobić. Było to danie na imprezę i tak szybko jak położyłam na stół tak zniknęło
Kuchnia Pokoleń