Muszę przyznać, że hasło "zakręcone w słoiku" jest dla mnie absolutnym strzałem w dziesiątkę. Możemy powtarzać je co roku. Tym razem do słoika trafiły buraki z jabłkiem i chrzanem. Nie tarłam ich na tarce, jak to się robi w przypadku ćwikły, a jedynie pokroiłam w kostkę. W części się rozgotowały, ale sporo pozostało w takiej właśnie formie. Relish jest słodko-ostry. Idealnie komponuje się z daniami mięsnymi podawanymi na zimno. Rozważcie przygotowanie go na najbliższe święta. O towarzystwo z pewnością nie będ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...