Zrobiłam sałatkę po grecku i czegoś mi do niej zabrakło ;) pomyślałam, że focaccia będzie idealnym dodatkiem, faktycznie jest idealna i nie tylko do sałatki ;) można ją jeść samą, jako dodatek do sałatek lub mięsnych dań. Polecam spróbować bo przepis jest dziecinnie prosty a i czas krótki. Składniki na 1 szt ok 30 cm średnicy: -250g maki najlepiej typ 650 -125ml ciepłej wody -25g świeżych drożdży -pół łyżeczki cukru i soli -2łyżki oliwy z oliwek Na wierzch: -łyżka oliwy z oliwek -pół łyżeczki rozmar... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Pasjonatka fotografii i pieczenia