Czerwone Curry z dynią i żeberkami

Czerwone Curry z dynią i żeberkami

Czerwone Curry z dynią i żeberkami

Dziś przedstawiam czerwone curry z dynią, fasolką cukrową i żeberkami, podane na ryżu jaśminowym :) Fasolkę cukrową możecie zastąpić szparagową. No to do dzieła! :) Składniki: 500 g żeberek 1 bardzo mała dynia 1-2 łyżki czerwonej pasty curry 1 ząbek czosnku 400ml mleka kokosowego 3 cm imbiru 1/2 szkl. groszku cukrowego 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki oleju +ryż jaśminowy do podania 1/ W małym garnku rozgrzewamy olej. Na tarce o małych oczkach ucieramy czosnek i imbir. Wrzucamy na rozgrzany olej,... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Tajskie smaki

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.