Cielęcina z marchewką

Cielęcina z marchewką

Cielęcina z marchewką

  Cielęcina z marchewką      Składniki: 600 g cielęciny  600 g marchwi  200 ml białego wytrawnego wina  700 ml bulionu wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku  3 listki laurowe bukiet suszonego tymianku sól i pieprz do smaku oliwa masło   Wykonanie:  Oczyszczone, umyte mięso pokroić na kawałki, przełożyć do patelni na rozgrzaną oliwę z odrobiną masła, obsmażyć z każdej strony, przełożyć do garnka żaroodpornego. W kolejności do patelni dodać pokrojoną cebulę ora... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.