Z biegiem czasu odkrywam nowe dopalacze gastronomiczne. Ułamek sekundy przeistoczył się w dłuższą chwilę gdy zacząłem zastanawiać się na słowem dopalacze. Jak to może być odebrane? Opcji jest kilka. Mając na języku ów słowo pomyślałem narkotyki. Ale narkotyki są be i fuj. Następnie glutaminian sodu - cóż, czasami go spożywam, Ty również, drogi czytelniku. W naturalnej postaci ten dopalacz występuje w brokułach. Inna opcja to magii. Nie-e, a kysz, zły demonie! Prawdziwym, akceptowalnym dopalaczem jest teraz dla mni...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.