Sos z łopatki wieprzowej jasny

Sos z łopatki wieprzowej jasny

Sos z łopatki wieprzowej jasny

Sos z łopatki wieprzowej jasny Mięso umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić na plastry. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, ułożyć mięso i odsmażyć z obu stron na rumiano, a następnie przełożyć do garnka. Na tą samą patelnię włożyć cebulę i czosnek, podsmażyć i przełożyć do mięsa. Do garnka wlać wrzącą wodę tak aby sięgała do poziomu mięsa, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień. Następnie do garnka włożyć liści... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.