Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta

Przepis na : obiad

Uwielbiam ją jako dodatek do dań mięsnych. Zwykle robię ją wg przepisu mojej mamy gdyż taka smakuje nam najbardziej. Przepis bardzo prosty, bez żadnych udziwnień a jak smakuje :) główka czerwonej kapusty 3 łyżki tłuszczu, u mnie smalec 2-3 łyżki octu lub soku z cytryny sól, pieprz do smaku Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, dodać przyprawy i tłuszcz. Dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając przez ok 15-20 minut. Podawać na gorąco. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.