Bitki duszone w porach. Świetny przepis z wykorzystaniem piersi z kurczaka

Bitki duszone w porach. Świetny przepis z wykorzystaniem piersi z kurczaka

Bitki duszone w porach. Świetny przepis z wykorzystaniem piersi z kurczaka

Mięso najpierw się obsmaża się na maśle, potem krótko dusi w porach. Sos jest podlany białym winem, dzięki czemu ma bardzo intensywny smak. Przepis na bitki duszone w porach Składniki: 2 piersi z kurczaka , 1 duży por (tylko biała część), pół szklanki wytrawnego białego wina, mąka pszenna, ćwierć kostki masła, czosnek granulowany, sól, pieprz. Jak zrobić bitki z kurczaka w sosie porowym? Piersi przetnij wzdłuż na pół, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Zostaw na jakieś ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.