Wątróbka drobiowa w sosie malinowym

Wątróbka drobiowa w sosie malinowym

Wątróbka drobiowa w sosie malinowym

Składniki (3 porcje): 500 g wątróbki drobiowej 250 ml maślanki 2 łyżeczki cukru 500 g malin 150 ml białego wina 2 łyżki masła 2 łyżki octu balsamicznego mąka pszenna do oprószenia  sól, pieprz + do podania: rukola, świeża melisa CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wątróbkę oczyszczamy, płuczemy i zalewamy maślanką. Odstawiamy na godzinę. Po tym czasie przelewamy na sitko i odstawiamy na bok do odsączenia. 2. Do rondelka wlewamy wino, ocet balsamiczny, dodajemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.